امروزه اهمیت و ضرورت گردشگری، اهداف گردشگری، گردش در طبیعت و ضرورت عبرت گیری در گردش و سیاحت از موضوعاتی است که بر کسی پوشیده نیست. در شروع قرن بیست و یکم، گردشگری به یکی از پردرآمدترین فعالیت ها در دنیا تبدیل شده است. از گردشگری به عنوان»صنعت سفید« یاد می شود. صنعت گردشگری یکی از مهمترین بخش های اقتصادی جهان است که در سال های اخیر رشد فزاینده ای یافته است. صنعتی که در مقابل با صنایع دیگر از آلودگی کمتر و بازده بیشتری برخوردار است و می رود تا در آینده های نه چندان دور به عنوان صنعت نخست جهان شناخته شود. این در حالی است که دولت ها می کوشند تا حداکثر استفاده را از این خوان گسترده عاید خود سازند.

درمیان صنایع خدمتی، صنایع گردشگری یکی از بخش های پیشتاز و در حال رشد در سطح بین المللی است و طبق پیش بینی های صورت گرفته، تقاضا برای گردشگری تا چندسال آینده به ۱/۶ میلیارد نفر در سال خواهد رسید. به همین دلیل گردشگری به عنوان موضوعی مهم واساسی در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها محسوب می شود. گردشگری امروزه یکی از بزرگترین منابع اقتصادی و درآمدزایی برخی کشورهای توسعه یافته می باشد. این فعالیت یکی از اهرم های توسعه پایدار است.
گردشگری از دو جنبه اهمیت دارد به طوری که درآمد حاصل از گردشگری بسیار درآمد بالایی است و همینطور اشتغال زایی که به ازاء ورود هر گردشگر به یک منطقه، ۵ فرصت شغلی ایجاد خواهد شد. اگر به درستی در راهبردهای توسعه کشور جای گیرد می تواند اساس نظام های مولدی با هدف ریشه کنی فقر و هم پیوند سازی با کشورهای در حال توسعه قرار گیرد.
بندر چابهار در منتهی الیه جنوب شرقی ایران در کنار آب های گرم دریای عمان واقع شده و دارای ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی در کرانه دریای عمان و اقیانوس هند می باشد. این بندر از شمال به شهرهای ایرانشهر و نیکشهر و از جنوب به دریای عمان و از شرق به کشور پاکستان و از غرب به شهرستان کنارک محدود است.
بندر چابهار به دلیل قرار گرفتن در کنار دریای عمان جزء نوار ساحلی محسوب شده و دارای آب و هوای گرم و مرطوب میباشد. ویژگی متمایز بندر چابهار در مقایسه با سایر بنادر ایران، این است که این بندر، تنها بندر اقیانوسی کشور محسوب میشود که به آبهای آزاد بین المللی راه دارد. آب و هوای این بندر و پیرامون آن همیشه بهاری و معتدل است، به همین دلیل به چابهار، چهاربهار نیز گفته میشود، وجود دریای عمان بزرگترین منبع آبی کشور در این منطقه علاوه برقابلیت هایی که در رونق اقتصادی منطقه دارد، دارای جاذبه های بسیار فراوانی است، همچنین در کنار دریای عمان و در قسمت جنوبی بندر چابهار صخره های بزرگی در اثر پیشروی آب دریا بوجود آمده است که چشم اندازی زیبا را تشکیل داده است.
وجود سواحل ماسه ای و صخره ای، رشته ارتفاعات گلی موسوم به کوه های مینیاتوری بویژه از سواحل بندر چابهار تا گواتر، طلوع و غروب دل انگیز آفتاب، پرندگان دریا، انواع خرچنگ ها، لاکپشت هایی که در روی صخره ها همبازی موج اقیانوس و جدال موج و صخره اند و نسیم روح بخشی که در موج می پیچد و همه و همه جلوه های نابی از طبیعت شاعرانه را به تصویر می کشند.
این بندر زیبا از نظر شرایط آب و هوایی همانند بندر میامی در فلوریدای آمریکا بوده که در تمام فصول سال معتدل است، چابهار گرمترین منطقه کشور در زمستان و خنکترین بندر جنوبی ایران در تابستان نیز می باشد. این بندر جاذبه های متنوع و متفاوتی از ساحل صخره ای، جنگل حرا، کوه های مریخی، تالاب لیپار، جاذبه های منحصربفرد و بی نظیر سواحل دریای عمان، فعالیت های صیادی، بازار سنتی فجر، به همراه پدیده های جالب گل فشان و … را در خود جای داده است.